21. Sua okyanus çukuru – Upolu Adası, Samoa
Lotofaga köyündeki To Sua okyanus çukuru, aslında bir su mağarasının oluşturduğu devasa delik çukur, bir lav tünelinin içinden akıp gelen suyun oluşturduğu bir yüzme havuzunu andırıyor.


22. Bambu Korusu – Kyoto, Japonya
Bambu ormanı olarak da adlandırılabilecek mekan, güzel bir günde yürüyüş veya bisiklet gezisi için ideal güzergah sağlayan üç patikaya sahip.



23. Ateşböceği Mağaraları – Waitomo, Yeni Zelanda
Sadece Yeni Zelanda’da bulunan bir ateşböceği türü, bu mağaraların tavanlarından ipler halinde sarkarak yıldızlı bir görsel şölen yaratıyor.


24. Oahu’daki Haiku Merdiveni – Hawaii, ABD
‘Cennete Çıkan Merdiven‘, kağıt üstünde halka kapalı durumdaki sarp bir yürüyüş patikası; ancak uyarı levhalarına rağmen çok sayıda insan, bu yolu tırmanmaya devam ediyor.


25. Kamchatka bölgesindeki yanardağlar, Rusya
Kamchatka Yarımadası’ndaki uzun yanardağ zincirinin 19 parçası hala aktif durumda. En büyükleri, 5 kilometreye yakın yüksekliğiyle, Kluchevskaya Sopka Dağı.


26. Yucatan Çöküntüleri – Peninsula, Meksika
Günümüzde yeraltı suyu haline gelen akıntıların Buzul Çağı’nda oluşturduğu bu delikler, zamanında Mayalar tarafından kutsal sayılıyordu.


27. Kelimutu Krater Gölleri – Flores Adası, Endonezya
Biri çoğunlukla mavi, diğer ikisiyse kırmızı ve yeşil olan bu üç gölü turistik kılan en önemli unsur, sularının dönemsel olarak değişen rengi.


YORUMLARINIZI BEKLİYORUM


.





0 comments so far,add yours