Buraları gerçekten dünya gözüyle görülmeye değer...
11. Victoria Şelaleleri – Zimbabwe – Zambiya sınırı, Afrika
Victoria Şelaleleri veya Mosi-oa-Tunya dünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambezi Nehrinin üzerinde, Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler.


12. Trolltunga – Hordaland, Norveç
600 metre yükseklikte adeta havada asılı duran bu dağ çıkıntısının adı ‘Trol dili‘ anlamına geliyor. Ünlü kaya, haziran ortasından eylül ortasına kadar dağcıların ziyaretine açık.


13. Büyük Kanyon – Arizona, ABD
Büyük Kanyon Ulusal Parkı Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaleti sınırlarında bulunan en eski ulusal parktır. Büyük Kanyon, birçok renge sahip; Kolorado Nehri çevresinde bulunan bir kanyondur.


14. Whitehaven Kumsalı – Whitsunday Adası, Avustralya
Bu kumsal, akıntı tarafından milyonlarca yıl içinde getirildiğine inanılan bembeyaz kumuyla ünlü. Isı tutmayan kum üzerinde yalınayak gezinmek mümkün. Ancak taneleri çok ufak olduğu için elektronik aletleri uzak tutmakta fayda var.


15. Mermer Mağaralar – General Carrera Gölü, Patagonya
General Carrera Gölü’nün ortasında bulunan  ‘Mermer Şapel’ ve ‘Mermer Katedral’ olarak bilinen bu mağaralar, dalgalar tarafından 6.000 yılda meydana getirilmiş.


16. Klevan Aşk Tüneli – Ukrayna 
Demiryolunu çevreleyen yapraklardan oluşan bu canlı tünel, bölgedeki aşıkların uğrak yeri. Fotoğrafları ise internette en çok paylaşılan fotoğraflar arasında. Bu kadar romantik bir mekan olmasıyla birlikte yeşilliklerin içinden geçerek yakındaki bir fabrikaya günde üç defa odun taşıyan bir tren de bu yoldan geçiyor.



 17. Salar De Uyuni – Potosi ve Oruro bölgeleri, Güneybatı Bolivya
Dünyanın tuz kaplı en geniş düzlemi, yağmur sezonu boyunca suyla kaplanarak, gökyüzünü yansıtan dev bir aynaya dönüşüyor.



 18. Efsunlu Kuyu – Bahia, Brezilya
Chapada Diamantina Milli Parkı’nda bulunan, 36,5 metre derinliğindeki kuyunun suyu o kadar berrak ki dipteki taşları seçmek bile mümkün.


 19. Antilop Kanyonu – Arizona, ABD
ABD’de Navajo bölgesinde bulunan Antilop Kanyonu, gizemli geçitleri ve kum taşının inanılmaz değişimiyle görenleri büyülüyor. Yarık şeklindeki bu güzel kanyon, ‘Çatlak’ ve ‘Sarmal’ diye adlandırılan iki bölümden oluşmaktadır.


20. Fingal Mağarası – Staffa Adası, İskoçya
İnsan yapımı gibi görünen bu blok yapı, aslında bir lav akıntısının içindeki bazalt kolonlarından, zamanımızdan 30-40 milyon yıl önce oluşmuş bir altıgen.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM


.





0 comments so far,add yours