Alışılmışın dışında birbirinden ilginç seyahat araçları..
Bu taşıtlar çok ilginizi çekecek

1. Vizcaya Köprüsü
Yürüyen bir köprü mü? Evet İspanya'nın Bask Bölgesi'nin başkenti Bilbao'da yer alan bu köprü, dünyanın ilk nakliye köprüsü. İnsanları ve otomobilleri taşıyan köprü 1893'te yapılmış ve 2006'da UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde yerini almış.


2. Tuk-Tuk
Tuk-Tuk
Parlak renkleri ve 3 tekerlekli şirin görüntüsüyle tuk-tuk Tayland'ın sembollerinden biri haline geldi. Kendisi havadar ve ufak tefek yapısı sayesinde trafikte hızlı olması açısından sıklıkla tercih edilen bir ulaşım aracı..

3. Ice Angel
Ice AngelKanada ile ABD arasında yer alan Superior Gölü'nün suları kılın buz tuttuğunda mevsimlik kurtarıcı olarak Ice Angel sahneye çıkıyor. Buz tutan gölün üzerinde rahatlıkla ilerleyebilen araç, günlük hayatın bir parçası olarak temel ulaşım ihtiyacını karşılıyor.


4. Asma Tren
Almanya, Wuppertal'da şehir içi ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla yapılan asma tren, dünyanın ilk asma demiryolu olma özelliğini taşıyor. Kanal üzerinde 10 km'lik bir hat olan ve şehrin semnolü haline gelen tren hattı, 200'e yakın insanı taşıyabiliyor.

5. Bambu Treni
Bambu bir platformdan olulan ve elektrikli bir motorla haraket eden bambu treni, Kamboçya'da seyahat etmenin en uygun yolu! Saatte 40 km hız yapan araçta seyahat etmek biraz sarsıntılı olsa da doğayla iç içe bir yolculuk için denemeye değer.


6. Yüzen Otobüs Hippo
Okul otobüsü ile kamyon arası bir görüntüye sahip olan hippolar Kanada'da kullanılıyor. Hem karada hem suda ulaşım sağlayan, 40 yolcu kapasiteli bu araç, daha çok turistik amaçlı turlar için yola çıkıyor.

7. Snowmobil
Kuzey Kutbu rüzgarlarını hissedeceğiniz Laponya'da, eşsiz bir doğa ve büyüleyici manzaralar arasında snowmobil'lerle veya kızaklarla dolaşırken lapa lapa yağan karın tadını da doya doya çıkarmaya ne dersiniz?


8. Polar Rover
Yolcuların emniyeti ve konforu gözetilerek tasarlanmış bu araç, yaban hayatını sorunsuzca keşfedebilmek için ideal. ÖZellikle kutup ayısı gözlemleri için turistik olarak kullanılan bu otobüs, tam gezgin doğaseverlere göre.

9. Hydrofoil
Birbirinden güzel Yunan Adaları arasında hızlı bir yolculuksa istedeğiniz, hydrofoil kesinlikle en doğru tercih. Kayaklı gemi, kızaklar üzerinde giden deniz otobüsü gibi benzetmelerle anılan bu araçta seyahat etmek biraz sıplamalı olabilir.


10. Coco Taksi
Oyulmuş bir Hindistan cevizini andıran coco taksiler, Küba'nın Havana ve Varadero şehirlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Sarı taksiler turistleri taşırken, siyah taksiler de yerel halk tarafından kullanılıyor.

11. Cyclo
Vietnam'a gelen turistler için oldukça popüler bir ulaşım aracı. Üç tekerlekli bu bisikletin ön tarafında oturarak gezinmek, şehri görmenin en keyifli yollarından biri.


12. Habal Habal
Bir motosiklete kaç kişi binebilir? Eğer bu Filipinler'de görebilececeğiniz ve Habal Habal diye adlandırılan modifiye edilmiş bir motosikletse rahatlıkla ailece yola çıkabilirsiniz. Burada çiftçiler de ürünlerini pazarlara taşımak için Habal Habal kullanıyor.

KAYNAK: www.milliyet.com
YORUMLARIIZI BEKLİYORUM

.









0 comments so far,add yours